ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ
 
Αγροτουρισμός

 

Ο Αγροτουρισμός είναι μια νέα μορφή τουρισμού όπου ο τουρίστας στην ουσία συμμετέχει στις διάφορες εκδηλώσεις της ζωής μιας κοινότητας,  στην οποία ο ίδιος έχει αποφασίσει να παραμείνει για κάποιο διάστημα.

Για να υπάρξει αγροτουρισμός πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Στον Πολύστυπο υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού όπως καταλύματα.

Στο κέντρο του χωριού υπάρχει ένα αξιόλογο κατάλυμα «Το σπίτι της Ευριδίκης («EVRIDIKIS HOUSE») με δύο διαμερίσματα σε χαρακτήρα παλιού χωριάτικου αρχοντικού σπιτιού με όλα τα αναγκαία χρειώδη. Διαθέτει ωραία μπαλκόνια με ωραία θέα και παρ’ όλο που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού προσφέρει ησυχία, γαλήνη και ηρεμία. Είναι ένα αληθινό διαμάντι στη μέση της κοινότητας. Παρ’ όλο που η ιδιοκτήτρια ζει στην Λευκωσία οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες μπορούν να εξασφαλίσουν για διαμονή στο κατάλυμα στα τηλέφωνα 99557643 ή 22377569 .

Εδώ υπάρχουν και λειτουργούν καθημερινά 2 καταστήματα, συνδυασμός φρουταρίας και ειδών καθημερινής χρήσης, δυο σταθμοί προμήθειας καυσίμων πετρελαίων, μια Τράπεζα. Στο καφενείο της κυρίας Σταυρούλας όπου ο επισκέπτης μπορεί εκτός από του να πάρει τον καφέ του, το αναψυκτικό ή την μπύρα του, θα μπορεί να δοκιμάσει και τα εύγεστα τοπικά γλυκά ιδιαιτέρως το καρυδάκι σε ένα περιβάλλον αφάνταστα όμορφο στολισμένο γύρω γύρω, με ορτάνσιες. Εδώ θα μπορεί να κουβεντιάσει με θαμώνες του καφενείου για διάφορα θέματα και να δημιουργήσει μαζί τους ένα φιλικό διάλογο μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Υπάρχει ακόμα και η Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου που λειτουργεί κάθε Κυριακή στις πρωινές ώρες περίπου 7-10 π.μ.

Στο καφεστιατόριο «ΠΑΝΘΕΟΝ» που βρίσκεται μέσα στο χώρο του Κοινοτικού Πάρκου στην τοποθεσία «Λαούδα» δίπλα στον δρόμο που οδηγεί στο γειτονικό χωριό την Άλωνα, και το οποίο λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα και καθημερινά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον καφέ του ή να γευματίσει με νόστιμα τοπικά εδέσματα, ή με φαγητά Πατροπαράδοτης Κυπριακής κουζίνας. Εδώ στο γεύμα ή στο δείπνο σας θα δοκιμάσετε και τα πραγματικά γνήσια εύγευστα τοπικά κρασιά του Πολυστύπου, καθώς και τοπικούς μεζέδες. Ιδιαίτερα όμως θα σας βάλουν σε πειρασμό τα εύγευστα τοπικά αλλαντικά όπως το χοιρομέρι, η λούντζα, τα λουκάνικα κ.ά.

Θα ήταν παράλειψη να μη σας αναφέρομε ότι στο κέντρο η «Κληματαριά» του κυρίου Φειδία Πολυδώρου θα μπορούσατε να δοκιμάσετε τα Σαββατοκυρίακα, ιδιαίτερα στους καλοκαιρινούς μήνες τους εύγευστους  λουκουμάδες τους συνοδευόμενους με Ελληνικό ή Κυπριακό ούζο, καθώς και το γνήσιο του «μαχαλεπί».

Ακόμα και στο καφενεδάκι του κυρίου Σταύρου και στο Εντευκτήριο του Αθλητικού Συλλόγου θα μπορούσατε τα βράδια να πάρετε ένα καφεδάκι.

Τέλος αν θα θέλατε να πεζοπορήσετε σε κάποια διαδρομή στον περίγυρο της Κοινότητας για να απολαύσετε το παραδεισένιο τοπίο του Πολυστύπου δεν έχετε παρά να συμβουλευθείτε το Τοπικό σχεδιάγραμμα της Κοινότητα που βρίσκεται σε ειδική πινακίδα με στέγαστρο, στο κέντρο του χωριού, ή στην είσοδο του χωριού στα αριστερά του δρόμου ερχόμενοι από την Λευκωσία.

Η παραμονή σας στον Πολύστυπο έστω και για λίγες μέρες, θα σας τονώσει θα σας ξεκουράσει και θα σας ανανεώσει, σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και αν αποφασίσετε να έρθετε.  

Σας περιμένουμε.