ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ
 
Πώς θα έρθετε
 

A. ΑΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ερχόμενοι από Ανθούπολη, περνάτε έξω από το Grammar School και κατευθύνεστε προς Αρεδιού, Κλήρου (Δρόμος Λευκωσίας – Παλαιχωρίου). Αμέσως μετά το Αρεδιού και την Κλήρου, στρίβετε δεξιά στην διασταύρωση (Αρεδιού-Κλήρου-Άγιος Ιωάννης-Αγροκηπιά) με κατεύθυνση την Αγροκηπιά. Αφού συναντήσετε την Αγροκηπιά, προχωράτε ευθεία και φθάνετε στο Μιτσερό. Εξακολουθείτε να πορεύεστε ευθεία και φθάνετε σε διασταύρωση “T”. Στρίβετε αριστερά. Περνάτε έξω από το Δασονομείο Παναγιάς και περίπου μετά από 8 λεπτά πορείας στρίβετε δεξιά για Αληθινού, Λειβάδια και τέλος Πολύστυπο.

Σε όλα τα σημεία που πρέπει να αλλάξετε πορεία, υπάρχουν σχετικές ενημερωτικές πινακίδες. Από την Ανθούπολη μέχρι τον Πολύστυπο θα χρειαστείτε 35-40 λεπτά με συνηθισμένη ταχύτητα.
Β. ΑΠΟ ΛΕΜΕΣΟ


Ξεκινήστε από τον κόμβο του Τροόδους και προχωρήστε ανηφορικά και ευθεία κατευθυνόμενοι προς Άλασσα, Λάνια, Σαϊτά και στρίψτε δεξιά στο σημείο που η πινακίδα αναφέρει Κυπερούντα, Κάτω Αμίαντος στη διασταύρωση (Πέρα Πέδι-Μονιάτης-Αμίαντος). Προχωρήστε ευθεία και θα συναντήσετε τον Αμίαντο. Συνεχίστε την πορεία σας μέχρι να φθάσετε στην διασταύρωση του Καρβουνά. Στρίψετε δεξιά προς Κυπερούντα. Δείτε Κυπερούντα, Χαντριά και στη πλατεία (Άγαλμα Λένα), στρίψτε αριστερά στη σχετική πινακίδα. Θα ακολουθήσετε μια ανοδική πορεία προς την κορυφή, όπου είναι και τα σύνορα Λευκωσίας-Λεμεσού (κάτω από την κορυφή της Μαδαρής). Εκεί αξίζει να κάνετε μια σύντομη στάση για να θαυμάσετε τη μαγευτική θέα. Ο δρόμος κατηφορίζει και το πρώτο χωριό που θα συναντήσετε είναι ο Πολύστυπος.

 

Γ. ΑΠΟ ΠΑΦΟ

Με αφετηρία τον κυκλοφοριακό κόμβο Κονιών, κατευθυνθείτε προς τη Λεμεσό. Σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων θα οδηγηθείτε στον ανισόπεδο κόμβο Μανδριών. Ακολούθως εισέλθετε στον παλιό αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού και να επιλέξετε την πορεία προς τα Κούκλια. Σε απόσταση περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, πρέπει να στρίψετε αριστερά και να κατευθυνθείτε προς Άγιο Νικόλαο. Καθ’ οδόν προς τον Άγιο Νικόλαο, θα συναντήσετε διαδοχικά τα γραφικά χωριά Σουσκιού, Φασούλα, Μαμώνια, Άγιος Γεώργιος, Κιδάσι, Κέδαρες. Αφού περάσετε τον Άγιο Νικόλαο, θα συναντήσετε τα Μανδριά Λεμεσού. Πορευτείτε ευθεία μέχρι τον αυτοκινητόδρομο Μανδριών-Πλατρών. Όταν εισέλθετε στον αυτοκινητόδρομο, στρίψετε δεξιά με κατεύθυνση το Πέρα Πεδί. Στη συνέχεια θα οδηγηθείτε στην διασταύρωση Σαϊττά. Τότε, πορευτείτε ευθεία προς Αμίαντο. Συνεχίστε την πορεία σας μέχρι την διασταύρωση Καρβουνά. Στρίψετε δεξιά προς Κυπερούντα. Θα συναντήσετε τα χωριά Κυπερούντα, Χαντριά και την πλατεία με το άγαλμα του Λένα. Συμβουλευτείτε την σχετική πινακίδα και στρίψετε αριστερά. Ένας ανηφορικός δρόμος θα σας οδηγήσει στην κορυφή της Μαδαρής. Απολαύστε την ειδυλλιακή θέα. Στη συνέχεια, ένας κατηφορικός δρόμος θα σας οδηγήσει στον όμορφο Πολύστυπο. (βλ. τη διαδρομή που σημειώνεται στο χάρτη με πορτοκαλί)

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον όμορφο Πολύστυπο και διαμέσου της Λεμεσού. Ξεκινήστε από τον κυκλικό κόμβο Κονιών και πορευτείτε προς κυκλοφοριακό κόμβο Τρόοδους. Συμβουλευτείτε τη διαδρομή Λεμεσού-Πολύστυπου, όπως παρατίθεται χαρακτηριστικά πιο πάνω, αλλά και τη διαδρομή όπως σημειώνεται στο χάρτη με πράσινο.

Όποια εκ των δυο διαδρομών επιλέξετε θα χρειαστείτε  1ώρα και 45 λεπτά